Overslaan en naar de inhoud gaan
Passie
voor fruit!

Welkom op ons fruitteeltbedrijf

Aan de zuid-oost kant van Utrecht, midden in de Kromme Rijnstreek, vindt u in Cothen ons fruitteeltbedrijf. Vier generaties lang wordt er op deze plek fruit geteeld. Naast de teelt van appels, peren, rode bessen en pruimen, staat vooral de kersenteelt centraal op ons bedrijf. Inmiddels zijn de kersen van Vernooij een begrip in de streek maar vooral ook buiten de regio. Met ongekende passie voor deze vrucht, telen wij de lekkerste kersen! 

De Kromme Rijnstreek is van oorsprong een kersenstreek. Vroeger waren hier vele hoogstamboomgaarden. Naarmate de jaren verstreken, verdwenen er steeds meer van deze boomgaarden. Jammer, want juist de kersenteelt kent zoveel traditie. Mede daarom én omdat de kers nu eenmaal een prachtige vrucht is, zijn wij begonnen om deze bijna verdwenen teelt, weer op de kaart te zetten. We maken daarbij gebruik van nieuwe innovaties zonder daarbij de eeuwenoude traditie uit het oog te verliezen. Daarnaast vinden we het belangrijk om de consument kennis te laten maken met de kersenteelt en de rijke traditie die daarbij hoort.

We voeren een eigen label met zelfgemaakte kersenproducten onder de naam "Kromme Rijnse Kersen", hebben in 2010 Landwinkel en Schenkerij "De Kersenhut" geopend en organiseren in het laatste weekend van juni jaarlijks Het Kersenfestival Cothen.
In juni 2014 gingen de deuren open van het enige échte Kersenmuseum van Nederland. Dat maakt de beleving van de kersenteelt nog leuker.

In oktober 2018 heeft ons bedrijf het predicaat "Hofleverancier" ontvangen. Deze werd tijdens het 100 jarig bestaan van ons bedrijf aan ons uitgereikt door toenmalig burgemeester van Wijk bij Duurstede, Tjapko Poppens.

Predikaat Hofleverancier
Oorkonde predicaat "Hofleverancier"


In 2010 nomineerde Koninklijke Fruitmasters Groep ons voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2010.
Uit handen van toenmalig minister-president Balkenende mochten wij deze prijs in ontvangst nemen. Een mooie bekroning op ons werk! 

Wij zijn lid van, en ons product wordt vermarkt door Coöperatie Koninklijke Fruitmasters u.a.
Wij zijn lid van, en ons product wordt vermarkt door Coöperatie Koninklijke Fruitmasters u.a.

 

Ons bedrijf werkt volgens de Planetproof certificering
Ons bedrijf werkt volgens de Planetproof certificering