Overslaan en naar de inhoud gaan
Bier
van de streek brouwerijen!

Van de brouwerijen uit de Kromme Rijnstreek

Bier, de ideale dorstlesser!

In de Kromme Rijnstreek zijn er de laatste jaren steeds meer kleine bierbrouwerijen gestart. Dat is niet onopgemerkt gebleven en heeft ervoor gezorgd dat er inmiddels vele "speciaal" biertjes bij ons op de plank staan.
Stadbrouwerij de Dikke uit Wijk bij Duurstede brouwt zelfs ons kersenbier, de Dikke Maai. Overigens worden de biersoorten die in de Landwinkel verkrijgbaar zijn, ook geschonken in onze Schenkerij.

Stadsbrouwerij de Dikke - Wijk bij Duurstede

Stadsbrouwerij de Dikke brouwt sinds 2015 in het centrum van Wijk bij Duurstede in de Veldpoortstraat bier volgens een recept uit 1495. Alle bieren van de Dikke worden in deze stadsbrouwerij gebrouwen.

de Dikke Maai * de Wijkse Dikke * de Dikke Donder * de Dikke Opa

Brouwerij Hommeles - Houten

Brouwerij Hommeles is voortgekomen uit het Houtens Brouw Collectief. Sinds 2012 wordt hier bier gebrouwen voor de markt onder de naam Hommeles, een speelse verwijzing naar Humulus, de Latijnse naam voor Hop. Hommeles-bieren worden naar eigen recept gebrouwen en beproefd in onze kleine ketels. Voor onze grote brouwsels maken we gebruik van de brouwinstallaties van brouwerijen elders in Nederland, waaronder De Loonbrouwerij in het Cothen. 
Hopdonder * Kuitenbijter * Bokkepruik * Dorstvlegel * Gluiperd * Goede Raat

Stadsbrouwerij "Utrecht" - Utrecht

In deze stadsbrouwerij worden de bieren van Oude Gracht gebrouwen. De IPA is mooi bitter (zoals je van een IPA mag verwachten) maar heeft ook nog een klein zoetje aan het einde. Dat maakt heb zo mooi in combinatie met de Oude Gracht kaas. Stout bier heeft smaaktinten van chocolade en koffie en heeft een perfecte harmonie samen met de 24 maanden gerijpte Oude Gracht 1254 kaas.

IPA * Stout * Blond
 

Grand Prestige Hertog Jan

Kruikje (0,5 liter) met een alcoholpercentage van 10%. Lekker met bierkaas!