Overslaan en naar de inhoud gaan
Vers
van de boerderij!

Kaas & Zuivel

In onze Landwinkel hebben wij een uitgebreid assortiment kazen. Niet alleen voor de boterham, maar ook als lekkernij bij de borrel. Kies voor 'n jong/ jong/belegen babykaasje (500 gram) in de smaken naturel, fenegriek of brandnetel. Vers van het mes snijden wij graag voor u de smaken jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud, komijn, fenegriek en Italiaanse kruiden. In het voorjaar hebben wij ook graskaas.

De "Oude Gracht" kaas

Deze kaas wordt gemaakt van melk die wordt geleverd door boeren die hun bedrijf hebben rondom Utrecht en het "Groene hart" van Nederland, waaronder de familie van Rijn in Cothen. De kaas wordt gemaakt naar een exclusief receptuur. Vier weken na de productie, wordt de kaas in 12 maanden gerijpt in een authentiek kaaspakhuis. Dit zorgt ervoor dat de "Oude Gracht" heerlijk pikant smaakt, met mooie eiwitkristallen (wat geen zout is, zoals veel mensen denken!) die knisperen in je mond. Ze heeft een iets zoetige nasmaak en ondanks de rijpingsperiode blijft de kaas smeuïg.

1254 "Oude Gracht" kaas

Deze kaas ontleend haar naam aan het jaartal waarin men is begonnen met de bouw van de Domtoren in Utrecht. De bereidingswijze is gelijk aan de "Oude Gracht", alleen de rijpingsperiode is 24 maanden.

"Nieuwe Gracht" kaas

Na het succes van de Oude Gracht kaas en de Oude Gracht "1254" kaas, was er ook nog grote vraag naar een volromige kaas. Deze kaas is de Nieuwe Gracht geworden en heeft een rijpingsperiode van 6 maanden. Lekker op iedere boterham, tosti of als blokje op de borrelplank. 

Lombok Utregse sambalkaas

De Lombok Utregse sambalkaas is een smeuïge kaas (gemaakt met koemelk) en heeft een pittig karakter. Deze kaas is in samenwerking met de Utrechtse Toko Pedis ontwikkeld. Zij zijn de makers van de Utregse sambal "Nona Pedis" die gebruikt wordt in deze nieuwe kaasspecialiteit. Naast het pikante van de sambal/chili zijn ook de typische Indonesische kruiden in deze kaas te proeven. Lekker als borrelblokje op de plank!

Uut Hooi Uutentiek

Kaas met een bijzonder verhaal en een vernieuwende productiewijze. De melk die voor deze kaas wordt gebruikt komt van de boerderij van de familie Blitterswijk uit Werkhoven en bevat meer onverzadigde vertzuren. Dit komt doordat de koeien uitsluitend vers gras en gedroogd te eten krijgen, zonder kunstmatige toevoegingen. Zo bevat de melk o.a. meer omega-3 vetzuren, wat volgens onderzoek allerlei positieve effecten heeft op de gezondheid.

Landgoedkaas Truffel

Op landgoed Kaamps wordt vol passie prachtige ambachtelijke kaas gemaakt. Deze Landgoedkaas dankt zijn bijzondere smaak aan het natuurlijke rijpingsproces en toevoeging van truffel. Landgoedkaas wordt gedurende het affineren (rijpen) bij een hogere temperatuur, tweemaal per week behandeld met speciaal ontwikkelde melange van berkaascultuur en caramel.

Landgoedkaas Geit Affiné

Op hetzelfde landgoed als de Landgoedkaas Truffel wordt de Landgoedkaas Geit Affiné gemaakt. Dit is een heerlijk romige geitenkaas.

Brabants blauw

Deze kaas komt uit Molenschot (NB) en is een aangenaam romige Hollandse kaas met een pikante blauwader.

Fenegriek Basilicum geit (BIO)

Deze heerlijke zachte Hollandse geitenkaas wordt gemaakt van 100% biologische geitenmelk. De fenegriek- en basilicumkruiden maken dat deze kaas een evenwichtige smaak heeft. Floortje wordt “met zorg” bereid op zorgboerderij "De Mékkerstee" in Ouddorp. De Mèkkerstee is ook voor bezoek geopend. Floortje is heerlijk romig en zeer geschikt om bij een mooi glas droge witte wijn. Floortje doet het ook erg goed in de salade.

Hertog Jan "Grand Prestige" Boerenbierkaas

Deze echte boerenkaas is verrijkt met Hertog Jan „Grand Prestige“. Het is een bier van hoge gisting. De smaak is vol en rijp, zoet en bitter zijn duidelijk te onderscheiden in dit bier. Kaasmaker Joris Mathijssen uit Udenhout kwam op het idee, om met dit bier een mooie kaas te maken. Grand Prestige noemt men de parel van Hertog Jan …… maar nu ook de parel van de kaasspeciaalzaak.

Le Petit Doruvael

Als enige in Nederland maakt de familie Vlooswijk in Montfoort een roodbacterie kaasje. U herkent Le Petit Doruvael aan de rood oranje kleur. Het jonge kaasje is smeuiig en zacht van smaak en past prima als dessert op een kaasplankje of gewoon bij een goed glas wijn. Le Petit Doruvael is een Erkend Streekproduct en in 2004 bekroond met de titel 'Streekproduct van het jaar'. Door ruilverkaveling van het bedrijf is Le Petit Doruvael aan haar naam gekomen; DOor RUilverkaveling VAn ELders.

Roombrie Fleur de Pre

Deze heerlijk zachte roombrie, Fleur de Pre, is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk.

Zuivel

In onze koeling vindt u de boerenmelk, boerenkarnemelk, hangop en boerenboter. Deze is afkomstig van zuivelboerderij IJsseloord en draagt het keurmerk Erkend Veluws Streekproduct.

Andere zuivelproducten zijn o.a., boer'n dip, boer'n dip pikant, Oudegracht tapenade, bieslookcrème en avocadocrème.