Overslaan en naar de inhoud gaan
Kersenrun
Hardlopen tussen de fruitbomen!

Uniek hardloopparcours in onze kersenboomgaard!

De Kersenrun Cothen - zondag 30 juni 2024

Kersenrun

Dit jaar organiseren we voor de 3e keer dit unieke recreatieve hardloopevenement in onze kersenboomgaard en wel op zondag 30 juni 2024. De start/finish is in de hoogstam kersenboomgaard en de routes gaan grotendeels over onverharde paden langs de fruitbomen. Er is geen officiële tijdwaarneming, we hebben wel een klok bij start/finish en voor alle deelnemers is er een aandenken van deelname. 
De deelnemers van 5 en 10 KM starten om 9.30 uur en van de 750 en 1500 meter om 10.40 uur (tijden zijn onder voorbehoud, maar zullen niet veel afwijken).


Er zijn 4 afstanden uitgezet te weten:
- 750 meter / Kidsrun (voor kinderen t/m 10 jaar) 
- 1500 meter / Kidsrun (voor kinderen t/m 15 jaar) 
- 5 KM en 10 KM


WIL JIJ OOK MEEDOEN AAN DIT UNIEKE EVENEMENT?
Schrijf je nu in via deze link.  

Inschrijfgeld betaal je op de dag zelf.
Deelname aan de 750 of 1500 meter is € 5,00.
Deelname aan de 5 KM of 10 KM is € 10,00.

Betalen kan contant of via de pin!
Kom je met de auto en parkeer je op één van onze parkeerterreinen, dan kun je bij de inschrijftafel ook een uitrijmunt kopen voor € 5,00. 

 • Vanaf 8.30 uur kun je je melden bij de inschrijftafels. Wanneer je je niet vooraf hebt ingeschreven, geen probleem, het kan alleen even wat langer duren omdat we graag een aantal gegevens van je willen. Dus, kom op tijd!
  • Starttijden (wees ruim voor tijd aanwezig!)
                   9.30 uur -  10 KM  - starttijd 9.30 uur
                   9.30 uur  -   5 KM  - starttijd 9.30 uur
                 10.45 uur  -   750 meter - starttijd 10.45 uur
                 10.45 uur  - 1500 meter - starttijd 10.45 uur

Wat is verder belangrijk om te weten?

 • De Kersenrun Cothen wordt gehouden in de kersenboomgaard aan de Groenewoudseweg 18 te Cothen. Dit is tevens de locatie van Het Kersenfestival Cothen.
 • Er is voldoende parkeergelegenheid (auto/fiets) op loopafstand van de start en finish van de Kersenrun. Voor het parkeren vragen wij € 5,00 parkeergeld per auto. U kunt bij de inschrijftafel een parkeermunt kopen. Volg bij aankomst de instructies van de verkeersregelaars, zodat iedereen zo soepel mogelijk kan parkeren. Voor degene die dichtbij wonen? Kom op de fiets! Of misschien wel lopend als opwarmrondje!
 • Kom je met openbaar vervoer? Raadpleeg dan OV9292, je kunt uitstappen bij de halte Provincialeweg Cothen of halte De Geer Wijk bij Duurstede. Beiden liggen op ong. 20 minuten lopen van de locatie. 
 • Kleedruimte/sporttassen: Omkleden kan (m/v gemengd) in de schuur op het terrein. Ondanks dat wij mensen hebben die tijdens uw aanwezigheid toezicht houden, is het achterlaten van eigendommen voor eigen risico. Wanneer je dichtbij geparkeerd staat is het advies om je tas terug te zetten in de auto.
 • Er is geen douchegelegenheid aanwezig!
 • Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures. Er is EHBO aanwezig.
 • Weersomstandigheden: Pas je kleding, voeding en drinken aan op de weersverwachtingen. Bij extreme weersomstandigheden behoudt de organisatie zich het recht voor om de Kersenrun af te lassen.
 • Supporters zijn natuurlijk van harte welkom.
 • Op de hoogte blijven van dit evenement? Volg ons dan op facebook en instagram
  Wanneer je nog vragen hebt, stuur dan een e-mail naar: kersenrun@dekersenhut.nl