Overslaan en naar de inhoud gaan
Heerlijke
crème van Texelse schapenwol!

Natuurproducten voor de huid

De Noordkroon schapencrème

Tij­dens de scheer­tijd verza­melde en sor­teerde boerin Renske de afgeschoren wol van de schapen van De Noord­Kroon. Op deze manier ont­dekte zij de verzach­t­ende en helende werk­ing van het wol­vet op de huid. In 1999 kwam zij op het idee om er een crème van te maken. In het prille begin roert zij vol ent­hou­si­asme in een pan­netje wol­vet in de keuken en deelt de crème uit aan haar zus en haar vriendin­nen. De groep ent­hou­si­aste gebruik­ers neemt vooral toe door de verkoop in de eigen boerder­i­jwinkel. Veel mensen met huid­prob­le­men blijken baat te hebben bij het hoge gehalte aan wol­vet. Een kleine fab­riek neemt de pro­duc­tie over en ontwikkelt in nauw over­leg met Renske spe­ci­aal voor De Noord­Kroon ver­schil­lende crèmes op basis van wolvet.

• Verzachtend, beschermend en genezend
• Bevat natuurlijke conserveermiddelen en kleurstoffen
• Bevat Aloë Vera, vitamine E en plantaardige oliën
• Bevat (soms) parfum
• Geschikt voor alle huidtypen

Handcrème
Schapenwol handcrème (met 10% wolvet) maakt uw droge schrale handen heerlijk zacht. Het laat kloven verdwijnen en brengt uw huid in prima conditie. Schapenwol Handcrème trekt snel in en voelt niet vet aan. Verkrijgbaar in een pot van 100 ml en 180 ml, en in een tube van 25 ml, 75ml en 200ml.

Handcrème met teatree olie (geen parfum aan toegevoegd)
Deze handcrème heeft dezelfde basis als de gewone Schapenwol handcrème (o.a. 10% wolvet). Er is een verschil: de parfum is vervangen door teatree-olie. Teatree-olie is een etherische olie uit de bladeren van de theeboom. De theeboom groeit voornamelijk in Australië. De Aboriginals kennen al generaties lang de bijzondere werking van teatree-olie. De olie is pijnstillend, vermindert jeuk en doodt bacteriën en schimmels. In de handcrème is de olie gecapsuleerd; u ruikt de rustige natuurlijke geur vooral tijdens het uitsmeren. Ook handcrème teatree maakt uw droge schrale handen heerlijk zacht. Het laat kloven verdwijnen en brengt uw huid in prima conditie. De crème trekt snel in en voelt niet vet aan.

Voetcrème
Schapenwol Voetcrème (met 10% wolvet) is de ideale natuurlijke verzorging voor uw voeten. De menthol en kamfer werken verfrissend. De teatree heeft een natuurlijke antiseptische werking en helpt tegen voetengeur en voetschimmels. Trekt snel in en voelt niet vet aan. Verkrijgbaar in een pot van 100 ml, en in een tube van 25 ml, 75 ml en 200ml. 

Huidcrème
Deze crème heeft dezelfde basis als de handcrème en voetcrème, namelijk 10% wolvet. De huidcrème is echter soepeler, waardoor hij makkelijker verdeelt en beter uitsmeert. Ideaal voor grotere delen van het lichaam die extra verzorging nodig hebben. Trekt snel in en voelt niet vet aan.

Huidcrème met mandarijnolie (geen parfum aan toegevoegd)
Deze huidcrème is vrijwel gelijk aan de gewone huidcrème (basis 10% wolvet). Het verschil: de parfum is vervangen door mandarijnolie. Deze etherische olie heeft een verfrissende lichte geur. Ook deze huidcrème verdeelt makkelijk en smeert goed uit. Ideaal voor grotere delen van het lichaam die extra verzorging nodig hebben. Trekt snel in en voelt niet vet aan.

Gezichtscrème
Schapenwol Gezichtscrème is opvallend zacht bij opbrengen. Het verzacht en verzorgt de huid en is zowel geschikt als dag - en als nachtcrème. Trekt snel in en voelt niet vet aan. Verkrijgbaar in een pot van 100 ml en in een tube van 25 ml, 75 ml en 200ml. 

Lanoline
Lanoline bestaat uit 75% wolvet en 25% water. Hierdoor smeert lanoline makkelijker uit en trekt het sneller in de huid. Lanoline heeft dezelfde werking als wolvet. Lanoline smeert nog beter na verwarmen voor gebruik (au bain marie of bij de kachel). Dit kan iedere dag weer. Lanoline verdient een vaste plek in uw medicijnkastje!

Wolvet
Wolvet is het natuurlijke talg uit de huid van het schaap en het hoofdbestanddeel van onze Schapenwolcrèmes. Dit zuiver onbewerkte wolvet heeft een extra verzachtende en helende werking op de huid. Speciaal geschikt voor diepe kloven en voor de extreem droge en ruwe huid. Wolvet smeert beter na verwarmen voor gebruik (au bain marie of bij de kachel). Dit kan iedere dag weer. Wolvet verdient een vaste plek in uw medicijnkastje!

Arnica zalf - voor kneuzingen en zwellingen
Arnica zalf bevat 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong en helpt bij zwellingen en kneuzingen.
Bij vallen en stoten zijn de spieren onder de huid gekneusd. De huid zwelt op en al snel ontstaat een blauwe plek. Het beschadigde lichaamsdeel doet pijn en is soms door de zwelling moeilijk te bewegen. Behalve door zo snel mogelijk te koelen en het beschadigde lichaamsdeel rust te geven kan ook Arnica Zalf helpen. Deze zalf bevat 10% Arnica olie. Arnica vermindert de zwelling en zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren en de gekneusde huid. In deze zalf wordt de werking van Arnica ondersteunt door wolvet en Aloë Vera. De samenstelling van wolvet lijkt op die van onze huidvetten. Wolvet houdt vocht vast en brengt het vochtgehalte van je huid weer op peil. De beschadigde huid herstelt hierdoor sneller. De toegevoegde Aloë Vera kalmeert de huid en stimuleert cel vernieuwing. De zalf meerdere malen per dag aanbrengen en licht inwrijven. De Arnica zalf trekt snel in de huid. Niet gebruiken op open wondjes.

Klovenzalf voor de handen 
Deze zalf met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong helpt bij de verzorging van kloven in je handen of vingers. Vooral bij droog weer kunnen bij de vingertoppen kloofjes ontstaan doordat de huid te droog is en gaat barsten. De huid heeft een tekort aan huidvetten en daardoor een tekort aan vocht. Klovenzalf Hand bevat maar liefst 93% wolvet. Dit wolvet vult het tekort aan huidvetten aan en brengt het vochtgehalte weer op peil. De werking van wolvet wordt ondersteunt door calendula (bevordert wondgenezing), vitamine E (herstelt de huid) en voedende natuurlijke oliën. De zachte geur van rozenhoutolie maakt deze zalf nog prettiger in gebruik. Klovenzalf Hand heeft een krachtige werking en trekt niet meteen in de huid. Smeer de kloof goed dicht en plak er een pleister overheen. Eventueel de gehele handen insmeren en met katoenen handschoenen slapen. De volgende morgen is de werking van de Klovenzalf al voelbaar: de huid is zachter en gladder. Zo nodig de behandeling meerdere keren herhalen. Als extra ondersteuning van de zich herstellende huid en om nieuwe kloven te voorkomen raden wij aan dagelijks Schapenwol Handcrème te gebruiken.

Lippenvet
Zeer effectief bij schrale, droge lippen. Bestaat uit natuurlijk wolvet en bevat geen parfum. Kleine verpakking, handig om mee te nemen.