Overslaan en naar de inhoud gaan
Feest
in de boomgaard!

Logo 20 jaar KersenfestivalZaterdag 29 juni & Zondag 30 juni 2024

Wij kijken uit naar de 22e editie van het Kersenfestival wat gehouden gaat worden op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2024. Noteer de data vast in uw agenda! 

Hoe het ooit begon....

In 2000 ontstond het idee om in 2001 een kersenfestival te organiseren. Zo kon de vergeten kersenteelt weer op de kaart worden gezet en was het tevens een mooie gelegenheid om de consument kennis laten maken met dit oer-Hollandse product. Inmiddels is de Hollandse kers niet meer weg te denken uit onze streek, net als Het Kersenfestival Cothen. Dit evenement, wat altijd het laatste weekend van juni wordt gehouden, is inmiddels uitgegroeid tot een groot en gezellig festival met bezoekers uit binnen- en buitenland. 

Onze Kersenkoningin & Kersenprinses 2023

Mogen wij aan u voorstellen; Chayenne onze Kersenkoningin en Esmée onze Kersenprinses. De komende maanden zullen zij ons Kersenfestival vertegenwoordigen bij o.a. De Haantjesdag in Woudenberg, het Bloemencorso in Leersum, De Heideweek in Ede en natuurlijk zijn zij het stralende middelpunt op ons eigen Kersenfestival. 

Kersenprinses en Kersenkoningin
        Chayenne & Esmée

Wat is er te doen?

Onder onze hoogstam kersenbomen wordt de Kersenmarkt gehouden. Hier vindt u een gevarieerd aanbod van o.a. streekproducten, sieraden, brocante, hoeden, tassen en andere snuisterijen. Daarnaast kunt u genieten van kersenijs, Luikse wafels met warme kersen, koffie/thee met een kersenvlaaitje en natuurlijk van de vers geplukte kersen uit onze boomgaard. Verder rijdt tijdens het kersenfestival de kersentrein ("De Kersexpress") door de boomgaard, zijn er demonstraties van o.a. de jachthondenvereniging en kan er een bezoek worden gebracht aan Het Kersenmuseum
Daar wordt ieder uur in de veilingzaal "live" geveild en kunt u kijken of u met een bod via de veilingklok goede zaken kunt doen. Natuurlijk ontbreekt de muziek op beide dagen niet in onze boomgaard. De inmiddels vertrouwde muzikale optredens zorgen voor een vrolijke noot op dit festival.

Speciaal voor de kinderen hebben we een speelplein. Er is kan gesprongen en gerend worden op de "stormbaan" of de trampoline.
Tijdens dit festival is meestal 1 dag de mobiele sap-persmachine aanwezig zodat u kunt zien hoe uit fruit (appels, peren, kersen) sap wordt geperst. Het sap wordt in zakken opgevangen en in vacuüm verpakt. En hoe leuk is het om een vers geperste sappentap mee naar huis te nemen. Verser kan niet!

Klik hier voor de routebeschrijving naar het Kersenfestival.
Hier leest u ook welke huisregels en faciliteiten er zijn.

Voor vragen over het Kersenfestival die u niet terugvindt op onze website; stuur een e-mail naar kersenfestival@dekersenhut.nl. Wij zullen deze dan z.s.m. beantwoorden. 

Nieuwe ontwikkelingen rondom het Kersenfestival worden bekend gemaakt via deze website en onze social media kanalen.

De Kersenrun

Op de tweede festivaldag (zondagmorgen) organiseren we De Kersenrun. Op onze fruitpercelen  
hebben we een hardloopparcours uitgezet voor 4 afstanden (750m, 1500m, 5 km en 10 km).
Voor meer informatie klik hier !

 

Kersenrun Cothen