Overslaan en naar de inhoud gaan
Erop uit!
kom alles te weten over de kersenteelt!
Logo Kersenmuseum

 

Openingstijden Het Kersenmuseum

Het Kersenmuseum is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. 
Kijk voor de actuele tijden bij de openingstijden van de Landwinkel en Schenkerij
De entree van Het Kersenmuseum is in onze Landwinkel/Schenkerij. Wanneer deze gesloten zijn, is ook Het Kersenmuseum gesloten. Het Kersenmuseum is goed toegankelijk voor rolstoel - en rollatorgebruikers. 

Entreeprijzen:
Kinderen t/m 5 jaar: gratis (alleen onder begeleiding van een volwassene)

Kinderen 6 t/m 12 jaar: € 2,50
Vanaf 13 jaar : € 5,00
Voor groepen vanaf 20 personen geldt een groepskorting (vooraf reserveren via 0343-562799 of info@dekersenhut.nl

CJP pas, museumkaart of andere kortingskaarten zijn niet van toepassing, tenzij anders bij de kassa aangegeven.

Het Kersenmuseum

In het hart van de Kromme Rijnstreek, waar de kersenteelt een belangrijke rol speelt, vindt u bij ons "Het Kersenmuseum". In dit (interactieve) museum kan de bezoeker kennis maken met de rijke historie van de kersenteelt waarbij begrippen als traditie, trots, cultuur, mooie verhalen, nostalgie en saamhorigheid terug te vinden zijn. Hoewel we spreken van een eeuwenoude traditie, is deze met de kennis van toen en de technieken van nu, verder nieuw leven ingeblazen.

Afmijnzaal uit de voormalige fruitveiling van
Wijk bij Duurstede in ere hersteld.

Een bijzonder aspect in dit museum is de afmijnzaal. Op 9 juni 1949 werd de fruitveiling van Wijk bij Duurstede in gebruik genomen. Ondanks de cultuurhistorische waarde, de architectuur en authenticiteit, is het niet gelukt dit gebouw als Rijksmonument op te nemen. In 1999 is de gehele fruitveiling gesloopt maar zijn de veilingklok, de bankjes en het tegeltableau behouden gebleven. Deze cultuurhistorische objecten hebben in “Het Kersenmuseum” een nieuwe bestemming gekregen. U kunt hier de afmijnzaal met de originele klok, bankjes en alle overige zaken in de oorspronkelijke staat bezichtigen. Wilt u weten of u over de juiste handelsgeest beschikt? Speel dan het "veilingspel". Zodat u zelf kunt ervaren hoe het is om te bieden. Wie weet doet u het beste zaken!

Wandelroute door de boomgaard

Wandelroute door de Kersenboomgaard

Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe wandelroute door onze boomgaard. Vanaf het voorjaar 2024 is de nieuwe wandelroute beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak!

Voor de liefhebbers is er een wandelroute door onze boomgaard. Leuk om na een bezoek aan Het Kersenmuseum nog verder te genieten. De wandeling is alleen te maken tijdens de openingstijden van onze Landwinkel. Meldt u bij de balie van de Landwinkel dat u de wandeling wil maken (in uitzonderlijke gevallen is het soms vanwege werkzaamheden niet mogelijk de boomgaard te betreden). Buiten de openingstijden is het niet toegestaan de boomgaard/terrein te betreden.

Verder is het goed om te weten dat:

  • Honden alleen aangelijnd mee mogen. U mag uw hond tijdens de wandeling niet los laten, dit i.v.m. het wild in de boomgaard.
  • Er wordt het hele jaar door gewerkt in onze boomgaard. Houdt u hier rekening mee en wijkt u niet van de aangeduide wandelroute af.
  • Het is niet toegestaan om de fruitbomen of het fruit wat daaraan groeit, aan te raken of te plukken.
  • De wandelroute in de boomgaard is alleen toegankelijk tijdens de openingstijden van de Landwinkel.
  • U betreedt onze boomgaard op eigen risico. 

Het Kersenmuseum is mede tot stand gekomen door een bijdrage van:
Provincie Utrecht - Leader - Europese Unie
“Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”