Fruitig recept

Lamsrack op een bedje van kers....

Hoofdgerecht: Lamsrack op een bedje van kers met mosterd, groente en honingsaus

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 takjes bieslook
  • 2 aardappels
  • boter
  • peper en zout
  • 6 tl mosterd
  • 200 gram groenten
  • 2 stukken lamsrack (totaal ongeveer 400 gram)
  • 150 gram kersen

Ingrediënten honingsaus:

  • 30 gram gesmolten boter
  • Gemalen peperkorrels,
  • 2 el honing
  • 2 el mosterd
  • 3 tl bruine basterdsuiker

Bereiding

Ontpit de kersen en verwijder de steeltjes. Kook de voorjaarsgroenten knapperig af en breng ze op smaak met peper en zout. Vermeng de groenten met de kersen en maak er een bedje van op twee borden. Oven voorverwarmen op 190 graden.

Bestrooi de lamsrack met peper en zout en bak aan beide zijden in boter. Leg de lamsrack in een schaal en zet deze voor circa 14 minuten in de oven. Maak ondertussen de aardappelchips door de aardappels met een dunschiller in dunne plakjes te snijden. Spoel de plakjes af met water en droog ze tussen keukenpapier. Frituur ze vervolgens op 150 graden tot ze krokant en goudgeel zijn.

Laat de lamsrack nog 3 minuten rusten in de oven met de deur open. Snijd de lamsrack tussen de botjes door en schik het op de groenten. Smelt de boter en meng deze met de suiker, mosterd, honing en versgemalen peper door elkaar voor de saus en verwarm deze. Leg per bord drie lepeltjes mosterd op het bord, giet de saus er omheen en garneer het geheel met een takje bieslook en een aardappelchipje.

Dit recept is mogelijk gemaakt door Zonnigfruit. Zonnigfruit is een initiatief van Fruitmasters. Fruitmasters.

Meer recepten