Fruitig recept

Gebakken appeltjes met calvados en vanille-ijs

Voor 4 personen heb je nodig:

4 Jonagold appels ('n andere appelsoort mag natuurlijk ook!)
8 bolletjes vanille-ijs
Slagroom voor garnering
8 eetlepels calvados
4 eetlepels honing
klontje boter
4 takjes munt

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appel in mooie, gelijkmatige niet te dunne partjes. Bak de gesneden appelpartjes in een pan met boter. Zorg ervoor dat de boter goed heet is en je niet teveel partjes tegelijk bakt. Voeg de honing toe zodat deze kan karameliseren. Waneer de appeltjes mooi bruin zijn, flambeer je deze af met de calvados.

Leg de gebakken appelpartjes midden op een bord met daarbij 2 bolletjes vanille-ijs. Garneer met een beetje slagroom en een takje munt.
Snel serveren, anders is het ijs al gesmolten! Eet smakelijk.