Appelplukdag

want de lekkerste appels, die pluk je zelf!

Jaarlijks organiseren wij in samenwerking met de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) de Appelplukdag. We staan stil bij de nieuwe appeloogst en voor jong en oud is dit dé ultieme kans om een kijkje te nemen in een boomgaard, zelf appels te plukken en te genieten van het lekkere fruit waarop de Nederlandse telers terecht trots zijn.

Met de appeltrein wordt u naar de boomgaard gebracht alwaar u. tegen een kleine vergoeding, appels mag plukken. Daarnaast zijn er bij de naastgelegen Landwinkel diverse proeverijen. Er zijn wafels, appeltaart maar ook heerlijke zelfgemaakte pompoensoep. Een imker vertelt over de bijen in de boomgaard en in de veilingzaal van Het Kersenmuseum kunt u zelf ervaren hoe het is om fruit te kopen.

Met de “OER-Fruitactiviteit” kunnen kinderen hun appel versieren met behulp van speciale stickers en sjablonen.

Op zaterdag 15 september 2018 bent u bij ons van harte welkom voor de Landelijke Appelplukdag.

Wat doet de NFO?

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) is de organisatie van en voor de professionele, Nederlandse fruittelers. De NFO behartigt de belangen van fruitteeltondernemers met als bijzondere aandachtspunten: gewasbescherming, sociaaleconomische kwesties, marktgerelateerde onderwerpen en kennis en innovatie.