Appelplukdag

want de lekkerste appels, die pluk je zelf!

Jaarlijks organiseren wij in samenwerking met de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) de Appelplukdag. We staan stil bij de nieuwe appeloogst en voor jong en oud is dit dé ultieme kans om een kijkje te nemen in een boomgaard, zelf appels te plukken en te genieten van het lekkere fruit waarop de Nederlandse telers terecht trots zijn.

Met de appeltrein wordt u naar de boomgaard gebracht waar tegen een kleine vergoeding, appels geplukt mogen worden. Bij de naastgelegen Landwinkel zijn diverse proeverijen. Er zijn wafels, appeltaart maar ook heerlijke zelfgemaakte pompoensoep. In de veilingzaal van Het Kersenmuseum kunt u ervaren hoe het is om zelf fruit te kopen.

Met de “OER-Fruitactiviteit” kunnen kinderen hun appel versieren met behulp van speciale stickers en sjablonen.

In verband met de Corona maatregelen organiseren wij in 2020 geen Appelplukdag. Wij vinden dat natuurlijk erg jammer, maar u en onze gezondheid gaat voor alles.

TIPS

  • Draag stevig schoeisel;
  • Hou rekening met de weersomstandigheden en pas je kleding daarop aan;
  • Neem zelf grote tassen mee waarin je de appels kunt plukken;
  • Het is mogelijk om de geplukte appels met pin af te rekenen.

Wat doet de NFO?

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) is de organisatie van en voor de professionele, Nederlandse fruittelers. De NFO behartigt de belangen van fruitteeltondernemers met als bijzondere aandachtspunten: gewasbescherming, sociaaleconomische kwesties, marktgerelateerde onderwerpen en kennis en innovatie.