Appelplukdag 

want de lekkerste appels, die pluk je zelf!

 

Jaarlijks organiseren wij in samenwerking met de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) de Appelplukdag. We staan stil bij de nieuwe appeloogst en voor jong en oud is dit dé ultieme kans om een kijkje te nemen in een boomgaard, zelf appels te plukken en te genieten van het lekkere fruit waarop de Nederlandse telers terecht trots zijn.

Met de appeltrein wordt u naar de boomgaard gebracht alwaar u. tegen een kleine vergoeding, appels mag plukken. Daarnaast zijn er bij de naastgelegen Landwinkel diverse proeverijen. Er zijn wafels, appeltaart maar ook heerlijke zelfgemaakte pompoensoep. Een imker vertelt over de bijen in de boomgaard en in de veilingzaal van Het Kersenmuseum kunt u zelf ervaren hoe het is om fruit te kopen.

Met de “OER-Fruitactiviteit” kunnen kinderen hun appel versieren met behulp van speciale stickers en sjablonen.

Op zaterdag 19 september 2015 bent u bij ons van harte welkom voor de Landelijke Appelplukdag. 

 

Wat is Landwinkel?
Ongeveer 100 boerderijwinkels mogen zich Landwinkel noemen en daar komen er ieder jaar enkele bij. Landwinkel is een coöperatie van samenwerkende boeren met een boerderijwinkel. Daar heeft u ook voordeel van! Door samen te werken vindt u in uw Landwinkel uw eigen streekproducten, maar ook eerlijke en heerlijke producten uit andere regio's. Uw boodschappen doen bij een Landwinkel is een beleving! Een pure beleving, wel te verstaan.